dinsdag 15 december 2009

Kerstcake kun je niet vroeg genoeg plannen

Naar oud Engels recept

Ingrediënten:
• 2 kopjes bloem
• 1 pakje boter
• 1 kopje water
• 1 theelepel bakpoeder
• 1 kopje suiker
• 1 theelepel zout
• 1 kopje bruine basterdsuiker
• citroensap
• 4 grote eieren
• noten
• 2 flessen wijn
• 2 kopjes gedroogde vruchten

Proef of de wijn goed genoeg is. Neem een grote kom. Proef de wijn nog eens. Om zeker te weten of het topkwaliteit is: kopje vol schenken en opdrinken. Herhaal.
Zet de mixer aan. Kluts een koppie boter in een ruime schuimschaal. Doeder een eetlepel suiker bij. Nog eens klutsen. Dit is het moment om te proberen of de wijn echt nog goed is. Dus nog maar een kopje, voor de zekerheid. Zet dat klutsgeval af. Breek 2 eieren en pleur de toetiefroetie derin.

Schraap dat klerefruit van de grond. Klux de mitser. Als dat kleffe spul aan de klutsers blijft plakken: met schroevendraaier verwijderen.

Eventjes kijken of de wijn nog op chambertuur is. Twee kopjes zout zeven. Of weetikveel. Wijn controllle. Zitroenzap uitperzen en de aarpels afgieten. Eet een lepel, sorry, thee een ... lamaar. Suiker! Tuurlijk. Oven invetten. Draai de cake 360 graden en probeer overeind te blijven. Niet vergeten: mixer afklutsen.

Tot slot: flikker die kom het raam uit. Laatste restje wijn wegwerken, en de kat over het aanrecht halen. Naar AH om een cake te kopen.

Krettige pestdagen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten