dinsdag 9 november 2010

Mooie fotovoorstellingen op je website

Het wordt steeds gemakkelijker om op een website een mooie fotopresentatie te geven. Er zijn bedrijven die zich specialiseren in het ontwerpen van zogenaamde 'skins', waarin het fotomateriaal op een bepaalde gelikte manier wordt getoond: als een 'gewone' diavoorstelling, maar ook als carroussel, een driedimensionele toren of een ex- of imploderend thumbnailoverzicht. Steeds weer worden er nieuwe skins met namen als 'imageflow', 'bananalbum' of 'pageflip' aan de verzameling toegevoegd.

Ik heb het hier over het programma J-album. Het concept is even simpel als doeltreffend. De software van J-album moet worden gedownload. De foto's van de gebruiker moeten naar een bepaalde map gesleept worden en de gebruiker kan dan zelf het uiterlijk van de voorstelling bepalen. Het programma is zeer gebruikersvriendelijk. Je kunt als je wilt op vrij eenvoudige wijze nog wat persoonlijke instellingen wijzigen. Een kwestie van de gegevens uploaden naar de server en er rolt een prachtige fotovoorstelling uit. Je krijgt de url er gratis bij. Deze url kun je aan je familie en vrienden sturen en iedereen kan meegenieten.

Inbedden in een eigen website is vrij eenvoudig. Een bepaalde code op de juiste pagina plaatsen is voldoende. Gelukkig voor mij als webdesigner zijn er nog veel mensen die dat nog een brug te ver gaat.

Het toevoegen en wijzigen van foto's is erg eenvoudig. Inloggen bij je account, de juiste voorstelling openen en foto's toevoegen, verwijderen of wijzigen. Opnieuw naar de server uploaden en 'Bob's your uncle'.

Voor wie dit verhaal nog net effe te hoog gegrepen is, kom ik het graag een keertje uitleggen. Het programma J-album is gratis voor de gewone niet-commerciele gebruiker, de uitleg duurt hooguit een half uurtje, en dat kost dan niet meer dan vijfentwintig eurootjes (excl. btw en reisgeld).

Voor wie wat voorbeelden zien van werkende J-albumfotovoorstellingen kan terecht op www.webuplease.nl/presentatie_jalbum/index.html. Daarna kun je bellen of mailen. Contactinformatie staat op www.webuplease.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten